Netwerkbeheer

Wat is Netwerkbeheer?

Als kloppend hart van de organisaties wordt het ICT-netwerk intensief gebruikt. Zorgen dat het netwerk ook optimaal blijft functioneren, vereist regelmatig beheer en onderhoud. Niet alleen om problemen om te lossen, maar juist ook om te ze voorkomen. Dat is het meest efficiënt!

Een netwerkbeheerder onderhoudt de infrastructuur door een netwerk en specifieke onderdelen (denk aan switches, routers, firewalls en de beveiliging) te monitoren en onderhouden. Hij voorkomt en dicht mogelijke lekken in het systeem en werkt continu aan verbeteringen door updates uit te voeren. Zo wordt continu gezorgd voor voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit op het netwerk. Ook het onderhouden van individuele machines als printers, servers en backupsystemen behoort tot het netwerkbeheer.

netwerkbeheer, netwerkbeheerder

Netwerkbeheer is een specialisme dat steeds vaker wordt uitbesteed. Het kan op afstand en op locatie (of in een mixvorm) worden uitgevoerd.  Dit werkt snel, effectief maar vooral kostenbesparend. Hierdoor is uw netwerk altijd up-to-date doordat wij geleidelijk aan updates doorvoeren. Dit gebeurd altijd buiten kantooruren zodat, u hier geen hinder aan ondervindt.

Belangrijk om te weten is dat wanneer u problemen aan het netwerk ondervindt er direct op afstand wordt ingelogd om de situatie te beoordelen.  Indien het niet direct te verhelpen valt zal een van onze experts u op locatie komen helpen. Als u er voor kiest om het netwerkbeheer bij ons is een "Service Niveau Overeenkomt" op te nemen is er de mogelijkheid tot een afkoop van de uren. Dit betekent dat er onbeperkt voorgereden wordt bij u op kantoor zonder dat er achteraf onverwachte kosten in rekening worden gebracht.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Wij komen graag een en ander bij u toelichten op kantoor. Hier kunnen wij direct uw huidige netwerk- infrasctructuur beoordelen en een passende offerte voor u maken.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en ervaar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van netwerkbeheer.